| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 09:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама)

понедељак- четвртак: 10:00 - 13:00 часова

E-mail: consular@embassyofserbia.or.ke

Празници

Адреса
Benin Drive1032,Runda
P. O. Box 30504
00100 НАЈРОБИ
КЕНИЈА

Телефон: + 254 701 708 447, + 254 718 929 731

Локација/Мапа
  Конзуларна надлежност

Е-mail: nairobi@embassyofserbia.or.ke

Почасни конзули
Веб сајт: http://www.nairobi.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Одлука о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Републику Србију за држављање Исламске Републике Иран

Влада Републике Србије је на седници одржаној 8. октобра 2018. године донела Одлуку о престанку важења Одлуке о укидању виза за улазак у Р. Србију за држављане Исламске Републике Иран, носиоце обичних пасоша.

Одлука је објављена у "Службеном гласнику РС" број 75/18 од 9.10.2018. године и ступа на снагу 17.10.2018. године. Од тог датума, држављанима ИР Иран, носиоцима обичних пасоша, за улазак, транзит и боравак на територији Р. Србије, виза је потребна.


Награда истраживачима из Републике Србије

У петак, 5. октобра 2018. године у Најробију одржано је финале такмичења за примену ИТ-а у пољопривреди у организацији CGIAR-a, међународне организације за истраживање у пољопривреди. Од 130 пријављених екипа, 12 је прошло у финале, а 5 је добило финансирање од $100k да у наредних годину дана реализује своју идеју. Међу награђеним екипама нашао се и Институт BioSens из Новог Сада, који су представљали Оскар Марко и Гордан Мимић. Њихова идеја је изазвала велико интересовање, јер омогућава повећање приноса само на основу одговарајућег избора семена, без икаквих додатних инвестиција. Ово решење има велики потенцијал, поготово у Африци, где су инвестиције у пољопривредну производњу ограничене, а потреба за храном велика.

Награђене истраживаче BioSensa је, након проглашења награда, примио Драган Жупањевац, Амбасадор Републике Србије у Кенији.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


26.09.2018. Договорени наредни кораци за унапређење сарадње Србије и Уганде

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Републике Србије Ивица Дачић састао се данас, у оквиру 73. заседања Генералне скупштине Уједињених нација, са министром иностраних послова Уганде Хенријем Окелом.

Садржајан разговор резултирао је конкретизацијом договора о наредним корацима за унапређење свеопште билатералне сарадње у свим областима од заједничког интереса.

Министар из Уганде истакао је велику улогу СФРЈ и Београда у помоћи народу Уганде у годинама након стицања независности, као и о великом пријатељству Тита са лидерима Уганде.

Министар иностраних послова Уганде снажно је истакао чврсте ставове своје државе о непризнавању једностраних аката - као што је самопроглашена независност Косова.

Исто тако, изразио је задовољство све бољом привредном сарадњом наше две земље.

Саговорници су закључили да је неопходно и да се настави разменом посета на свим нивоима, што ће додатно подстаћи развој међудржавне сарадње.

 

 

 

 

 

 

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова