| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

 

Радно време
Понедељак - петак: 09:00 – 17:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама)

понедељак- петак: 10:00 - 13:00 часова

Молимо да закажете пријем

E-mail: consular@embassyofserbia.or.ke

Празници

Адреса
Benin Drive1032,Runda
P. O. Box 30504
00100 НАЈРОБИ
КЕНИЈА

Телефон: Секретаријат Амбасаде + 254 794 588 515

                  Конзулрано одељење +254 734 601 031

                                                   

Локација/Мапа
  Конзуларна надлежност

Е-mail: nairobi@embassyofserbia.or.ke

Почасни конзули
Веб сајт: http://www.nairobi.mfa.gov.rs  

 


 
 
 
Посета посланика кенијског Парламента

Естер Парасиси женски посланик за Најроби у кенијском Парламенту посетила амбасадора Драгана Жупањевца и разговорала о могућностима проширења трговинксе и економске сарадње две земље и интензивирања парламентарне сарадње

 


РЕЖИМ УЛАСКА ДРЖАВЉАНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У УСЛОВИМА ПАНДЕМИЈЕ COVID-19 У ЗЕМЉЕ КОЈЕ НА РЕЗИДЕНЦИЈАЛНОЈ И НЕРЕЗИДЕНЦИЈАЛНОЈ ОСНОВИ ПОКРИВА АМБАСАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У НАЈРОБИЈУ

Кенија - држављани Србије могу да уђу у Кенију, уз следеће обавезе: телесна температура не сме бити изнад 37,5 степени целзијуса, не сме постојати сталан кашаљ, потешкоће у дисању нити било који други симптом налик грипу; обавезан је негативан PCR тест који је урађен у оквиру од 96 сати пре путовања. Аеродром у Најробију је отворен за комерцијалне летове.     

Уганда -  у Уганду могу да уђу само држављани Србије који имају регулисан боравак, али уз претходну дозволу надлежних институција и уколико постоји организован долазак у земљу. Аеродром у Уганди је затворен и нема најаве када ће се отворити. 

Руанда - у Руанди је отворен аеродром за комерцијалне летове. Држављани Србије, као и сви путници, укључујући и оне који су у транзиту, у обавeзи су да покажу PCR тест који је урађен у лиценцираној лабораторији у року од 72 сата од момента доласка у Руанду. За путнике који улазе у Руанду обавезујући је још један PCR тест који се ради по доласку, а резултати теста добијају се у року од 24 сата. До тренутка добијања резултата теста, путници се смештају у хотеле који су намењени за ту сврху и то о свом трошку.

Бурунди – затворен међународни аеродром. 

Сомалија - затворен међународни аеродром. У Сомалију могу да уђу само држављани Србије који имају регулисан боравак. Постоје специјализовани летови Turkish Airlines једном недељно из Истанбула у Могадишу. 

Коморска острва - затворен међународни аеродром.

Еритреја - затворен међународни аеродром.


Завршен конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону

Обавештавамо да су донете одлуке о суфинансирању пројеката који доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону, према јавном позиву који је био отворен od 18. маја до 1. јуна 2020. године. Увид у донете одлуке можете извршити на следећим линковима:

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2020/07/odluka-region-2020-postpisana.pdf

http://www.dijaspora.gov.rs/wp-content/uploads/2020/07/odluka-dijaspora-2020-postpisana.pdf

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова